Kralen ketting

Kralen ketting

Kralen kettingen worden gebruikt als versiering. Om kralen aan een ketting te krijgen zit er een klein gaatje in. Kralen zijn in verschillende soorten materiaal beschikbaar. Hieronder worden de meest gebruikte materiaal uitgelegd.

Materiaal

Glas
Glas is een veelzijdig product dat ook voor kralen gebruikt kan worden. Je hebt dan niet de keuze uit één soort glas, maar er worden verschillende producten van gemaakt. Zo heb je geslepen glaskralen en kunnen glazen kralen een coating hebben wat ervoor zorgt dat ze een meer schitterend effect krijgen. Een andere glazen kraal is de facetkraal. Deze hebben afgeslepen vlakjes.

Hout
Er basic, maar niet minder efficiënt. De houten kraal. Ze worden al een lange tijd gebruikt en zijn nog steeds in trek aangezien ze een armband met meerdere soorten kralen een finishing touch geven. Als je zelf kralen kettingen maakt en je kinderen moeten het rijgen nog wat beter onder de knie krijgen dan zijn houten kralen een no brainer aangezien ze vaak over een groter gat beschikken en hierdoor makkelijk te gebruiken zijn bij het rijgen.

Zilver en goud
Een kraal klinkt erg goedkoop, maar met een zilver of gouden kralen is dit verleden tijd. Deze materialen geven namelijk een duur uiterlijk aan je outfit.

Zelf kralen ketting maken
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een ketting samen te stellen. Maar wat heb je allemaal nodig om dit tot een succes te brengen?

Allereerst heb je natuurlijk kralen nodig. Voor een chique ketting heb je de volgende materialen nodig:

 • kniptang
  Platte combinatie tang
  Platbek tang
  Swarovski element of en andere mooie edelsteen
  Knijpkralen + knijpkralen verstoppers
  Ringetjes
  Verlengketting
  Slotje

Het rijgen van kettingen kan een lastige klus zijn en vergt in het begin wat tijd om goed onder de knie te krijgen. Wanneer je het uiteindelijk begint te begrijpen kun je redelijk snel een eigen ketting maken.

Hoe duur zijn kralen kettingen?

Omdat er ontzettend veel verschillende soorten kralen bestaan is het lastig te zeggen hoe duur ‘een’ kralen ketting is. Wel is het duidelijk dat je ze goedkoop en duur kunt krijgen. Zo heb je al een kralen ketting onder de 5 euro bij Bol.com. Maar als je graag echt goud of zilver in een kralen ketting verwerkt wilt hebben kan de prijs gemakkelijk veel duurder worden. Als je zelf een ketting maakt heb je eerst nog een aantal materialen nodig om de ketting te kunnen maken. Verder heb je de prijs van de onderdelen wel zelf in de hand en werk je aan een persoonlijke ketting die je nergens anders ziet.