Leren armbanden

Leren armbanden

Wat is leer

Leer wordt gemaakt van de huid van dieren. Dieren die veelvuldig gebruikt worden zijn koeien en varkens. Maar voor luxere leersoorten worden dieren als hert of lam gebruikt. Bovendien kan de huid van krokodillen en slangen worden verwerkt tot leer.

Soorten leren armbanden
Er bestaan veel soorten leren armbanden.

Dikke en dunne leren armbanden

Je kunt leren armbanden krijgen in dikke en dunne soorten. De dunne leren armbanden vallen uiteraard minder op en kunnen daardoor bij meerdere kledingsoorten gedragen worden. Ze bieden net even dat extra accessoire. Dikke leren armbanden vallen al meer op en daardoor kun je ze niet bij al je kleding dragen. In prijs verschillen ze over het algemeen ook. Logisch want dikke leren armbanden hebben meer leer nodig.

Leren armbanden met zilver en goud

Om je leren armband af te maken kun je ze ook krijgen met zilver of goud. Het goud of zilver is dan in het midden verwerkt en hier is alle aandacht op gevestigd. Helemaal wanneer je bijvoorbeeld een zwarte leren armband hebt met een gouden beeldje in het midden.

Leren armbanden met drukknoop

Leren armbanden met één of meerdere drukknopen zijn d e ideale keuze voor mensen die hun armbanden net wat meer willen aanvullen. Dit kan met een zogenaamde persoonlijke clicker. Want bij leren armbanden met drukknopen heb je de mogelijkheid om je eigen beeldje er op te drukken. Hier kan je eigenlijk oneindig mee variëren.

Leren wikkelarmband
De leren wikkelarmband is eigenlijk een armband met meerder lagen. Zo hoef je dus niet enkel een bruine laag te hebben, maar kun je ook wikkelarmbanden kopen met verschillende lagen. De armband is vaak even dik als een normale dikke leren armband, maar is dan opgebouwd uit meerder dunne lagen.
Verschillende kleuren
Leren armbanden kunnen in alle kleuren gemaakt worden dus je favoriete kleur zal er altijd tussen zitten. Zwart en bruin de meest gangbare kleuren.

Sluitingen
Onder leren armbanden kunnen de sluitingen verschillen. Zo heb je armbanden die je in één maat kan bestellen, zoals S of M. Deze kun je niet veranderen en als je dunne polsen hebt is dit wellicht niet de ideale keuze. Je kunt ook kiezen tussen armbanden met een sluiting. Deze kun je dus in een strakkere soort kopen zodat ze beter passen.

Hoe duur zijn leren armbanden
Omdat er enorm veel soorten leren armbanden zijn is het moeilijk te zeggen hoe duur leren armbanden zijn. Wel is duidelijk dat ze vanaf bodemprijzen starten, maar ook erg duur kunnen worden. Ze worden dan duur omdat er bijvoorbeeld goud in de leren armband is verwerkt. Op Bol.com kun je ze bijvoorbeeld al vanaf 6,95 euro kopen.